Fullt upp!

Ja, nu har det varit mycket jobb, några tårtbeställningar, födelsedagsfest på gång och bloggfixande.
 
Jag har försökt att jobba så mycket som möjligt nu när vi har en topp på jobbet. Älskar mitt jobb så det har inte varit desto mer jobbigt mer än att man blir lite trött av att stiga upp tidigt och somna sent. Jag har verkligen hitta ett bra jobb för mig, det är omväxlande och jag har helt underbara arbetskamrater.
 
Nu är det några tårtor på gång. En 1 års tårta till en kompis lilla flicka, en tårta och lite dekorationer till finaste Astrid och snart fyller jag också år. Så snart kommer det ett par tårtbilder också ;)
 
När jag själv fyller år får jag passa på att testa vad jag vill. Jag har redan en ide och hoppas den blir lika fin som bilden i mitt huvud :) Säkert inte, men man gör alltid allting en första gång. Födelsedagsfesten firar jag tillsammans med Bästa Emma och Olivia som också fyller år och våra fina vänner. De ska bli så mysigt.
 
Nu är vi äntligen igång med bloggfixet. Eller ja, tankar och idéer. Nu ska det bara bli något av det, men Bästa Lotta ska hjälpa mig så det kommer bli riktigt bra :)
 
Precis hemkommen från mitt fredags hem som är hos underbara Diddi och Nate. Det är så skönt att ha en sån kompis som man kan säga precis vad man vill till och hon förstår precis vad man menar och vet precis vad hon ska säga för att jag ska må bättre.
 
ÅÅhhh, på torsdag ska jag äntligen till frissan!
 
 
Nu ska här sovas för i morgon är det den sista övertidsdagen den här månaden.... Tror jag :)
 

Snart är det februari

Tiden går så himla fort. De va nyss jul och snart fyller jag år. Gud vad kul, har flera idéer till min födelsedagstårta. Det är det perfekta tillfället att pröva på nya saker :)
 
Som jag skrivit tidigare så blev det min uppgift att göra nyårsdesserten. Jag har alltid velat testa göra chokladfondant så det fick det bli. Jag har ätit det en gång och de är nog den bästa dessert jag ätit.
 
När jag väl bestämt mig så gjorde jag först 2 tester någon dag innan så att det inte skulle bli helt fel. Dom blev ganska bra, men på nyår blev dom nästan perfekt. Till det gjorde jag en hallonsorbet och lite grädde.
 
Chokladfondant
Till 6 portioner:
 

150 g mörk choklad 70%

150 g smör (rumstemperatur)

1.5 dl strösocker

2 st äggulor

3 st ägg

3/4 dl vetemjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj bakformar som är 7 cm i diameter noggrant med smör. Har man inga formar kan man använda muffinsformar. Hacka choklad i bitar och smält i mikron eller över ett vatten bad. Vispa smör och strösocker pösigt. Kläck sedan i ett ägg i taget med en elvisp. Blanda i vetemjöl med en slickepott och sist vänder du i den smälta chokladen. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10-14 min. Ta ut från ugnen och vänd formen på tallriken du ska servera på, försiktigt drar du bort bakformen.

Hallonsorbet utan glassmaskin

Till 6 portioner:

3 dl strösocker

2,5 dl klatt vatten

500 g frysta hallon

2 msk färskpressad citronsaft

1 äggvita

 

Gör så här:

Koka upp strösocker och vatten till en sockerlag. Låt svalna. Tina hallonen och passera hallonen. Blanda sedan i sockerlagen. Tillsätt citronsaften. Vispa äggvitan till styvt skum och blanda i. Ställ in i frysen och rör om minst en gång i halvtimmen med en gaffel.

Jag tyckte att det blev för sött så jag satt i lite mer citronsaft, Philadelphia ost och lite crème fraiche. Smaka av innan den sätts i frysen.

 

 
Den blev riktigt bra, och för att göra den lite fin satt jag ett blad citronmeliss på toppen.
 
Hallonsorbeten är dock lite smällt på bilden eftersom jag inte tänkte igenom allting innan :P
 
Hoppas ni testar :)

Bröllop

För ungefär en månad sedan fick jag frågan om jag tog emot beställningar. Klart att jag svarade ja innan jag visste vad det egentligen va för tårta. Men de tog bara 2 minuter innan jag fick höra att det skulle va en bröllopstårta. Min första tanke va NEEEEJ! Jag tyckte inte att jag va så duktig så jag skulle klara av en bröllopstårta.
 
Jag sa ja eftersom att jag är van vid att ha en vecka på mig. Nu hade jag ungefär en månad på mig så jag han öva och testa nya saker.
 
Jag är så glad att jag sa ja och tog chansen. Jag lärde mig nya tekniker och nya saker. Det är dom finaste tårtorna jag gjort hittills så jag kommer nog att fortsätta. Det är så kul att det går framåt och att man själv ser det.
 
Jag fick äran att göra Johan och Tiinas bröllopstårta. Deras önskemål blev mitt jobb :) Chokladbottnar med hallonmousse. Tårtans utseende skulle gå i vitt och brunt.
 
 
Grattis till bröllopsparet! :)