Påsk

Sådär, då är man tillbaka efter påsk ledigheten. Fint väder, skoterturer, grillning, god mat och bastu. En riktigt härlig helg med andra ord.
 
Har inte riktigt hunnit baka så mycket nu heller, ganska skönt med en liten paus. Tänkte börja testa nya recept den här veckan :)
 
För ett par veckor sen nu fick jag förfrågan av en kompis om jag kunde göra en monsterhigh tårta till hennes dotter som skulle fylla 3 år.
 
Så det blev vita bottnar med hallon- och chokladmousse emellan. Locket är i marsipan och små dekorationer är i sockerpasta. Monsterhigh märkena är dock små plastringar som söta Savannah fick på köpet.
 
 
 
 
Sockerpasta, masripan, tårtbricka och tårtkartong har jag köpt från http://www.lyckasmedmat.se/
 
 

Cupcakes är något underskattat

Verkligen. Älskar cupcakes. Jag testade göra ett nytt recept på cupcakes i förra veckan. Jordnöts- och chocolate chip cupcakes med en marshmallow frosting. Dom blev riktigt mumsiga :)
 

 
 
 
Just nu håller jag på att baka lite små kakor, testar nya recept som jag inte testat tidigare. Kommer bilder på det någon annan dag. Nu fortsätter bakandet :)
 

Bakar och bakar

Nu har det varit för lite inlägg som kommit upp här. Men det har varit lite mycket nu. Haft flera tårtor och även testat lite olika bakverk. Vilket betyder att jag har massa nytt som ska hit på bloggen :)
 
Den senaste tårtan jag gjorde va idag. En arbetskollega till mig ville beställa en tårta till sin son som fyllde 20 år. Hon gav mig fria händer med hela tårtan så  det enda jag behövde veta var vad han hade för intressen. Skoter, fiske, träning och Luleå hockey. Eftersom vi bor i Kiruna så kändes det bra med skoter.
 
Det blev alltså en skoter tårta. Chokladbottnar med hallonmousse och vit chokladmousse emellan. Jag valde det eftersom att jag själv gillar det och en väldigt bra och god kombination. Locket och dekorationer är i marsipan förutom skotern, den är i sockerpasta. Vattnet är i Dr.Oetkers Pyntgelé.
 
Det ska föreställa en skoter som gått genom isen för dom som inte ser det :)
 
 
 
 
Sockerpasta, marsipan, tårtbricka och tårtkartong kommer från http://www.lyckasmedmat.se/