Snart är det jul

Äntligen, snart är det jul. Gud vad jag längtar. Älskar verkligen julen, maten, sällskapet, att kunna ge andra ett leende. I år tror jag faktiskt att jag köpt dom bästa julklapparna.
 
I torsdags gjorde vi lite julgodis, jag, min pojkväns syster, min pojkväns brors sambo och en kompis. Riktigt kul och mysigt. De blev lite allt möjligt och självklart har jag redan tjuv smakat så gott blev det :)
 

Den här tårtan gjorde jag i början av sommaren. Blev nöjd med den eftersom att det va den första "kuddliknande" tårtan jag gjorde. Jag har testat det igen men givetvis glömde jag bort att fota den. Den andra blev MYCKET bättre så det går framåt.
 
Snart är det nytt år och jag har fått i uppdrag att fixa nyårsdessert. Har inte bestämt än vad det blir. Spännande. Efter nyår så ska jag direkt börja med ett par tårtor för jag har fått äran att göra bröllopstårta. Gud vad kul det ska bli, är dock väldigt nervös över det men det ska nog gå bra :)
 
Tog med 2 tårtor till jobbet i veckan också som va väldigt uppskattat. Det va så kul att se.
 
Nu ska jag städa lite och sen fundera ut vad jag ska hitta på för dessert till nyår. Hoppas alla får en riktigt fin jul och ett härligt nytt år!

Dekorationer

För mig är dekorationer viktigt på tårtor. Det är det sista att lägga på tårtan för att fullända utseendet. Det är kul också. Jag har gjort rosor ett par gånger. Första gången va de svårt och tog lång tid men jag blev ganska nöjd. Det är snart ett år sen jag gjorde min första marsipan ros. Nu går det fortare och dom blir nästan perfekta :)
 
Jag har så mycket jag vill prova, olika tårtor med olika dekorationer. Men.... Det kostar pengar att testa så jag kan inte göra hur många tårtor som helst. Man måste  äta mat också ;)
 
 
Två rosor jag gjorde i somras då jag upptäckte tekniken. Har fortfarande en bit kvar.
 
Det som också är kul är ju att köpa ätbara grejer till tårtor/dekorationer och verktyg. När man börjar kolla runt så finns det verkligen vad som helst. Om ett par veckor blir det nog en tripp till den butik som jag handlar nästan allt ifrån http://www.lyckasmedmat.se/
Dom har väldigt bra saker, bra leverans och bra priser.
 
Här är lite saker som jag beställt därifrån
 
 
Lite marsipan, sockerpasta, pulverfärger, verktyg och lite mer. Man blir så glad av att få dessa paket, jag blir aldrig besviken.
 
Här har jag testat lite av verktygen.
 
 
 
Hade ingen tårta att dekorera, men som alla vet (i alla fall tjejer) så måste man pröva saker direkt man får de. Precis som med kläder :)
 
Nu ska jag återgå till köket och fortsätta. Håller på att göra en testtårta, men bilder på det kommer senare. Ska göra en sorts tårta jag aldrig gjort tidigare. Spännande, älskar utmaningar :)
 
Jag säger bara choklad och hallon. Gott!
 
 
 
 
 

Chocolate cake

Vem tycker inte om choklad liksom? :)
 
Min kära storasyster gjorde en chokladtårta till min pappas 50 årskalas som va såååå god. En kompis ville ha en chokladtårta när hon fyllde år så jag har hittat receptet genom min underbara syster. Dekorationerna har jag lekt runt lite med och testat. Jag har fått göra tårtan några gånger :)
 
 
Det var den första
 
 
Den andra
 
 
Den tredje....
 
 
Den senaste (jag vet, väldigt dålig bild som vanligt)
 
Väldigt rolig att göra :)
 
Nu hopp i säng så man orkar imorgon :)
 
 

Dop- och halloween/födelsedagstårta

Det är inte som man kan tro att det är en och samma tårta utan det är 3 olika tårtor till 2 olika tillfällen.
 
Min bästa kompis skulle döpa sin son, både hon och jag är ganska duktiga på att göra tårtor så vi tänkte att det skulle vara kul att göra tårtor till dopet. Det va jätte kul, stressigt och tog lång tid, men kul :) Jag gjorde en testtårta innan för att se så att bottnarna var bra och liknande. Och fina blev dom :)
 
 
 
 
Jag fick en beställning på en halloween/födelsedagstårta. Personen fyller år på halloween så varför inte kombinera? Jag har velat testa att göra en helsvart tårta och jag fick fria händer så den blev svart :) Testade även lite olika dekorationer som jag tänkt på ett tag och jag blev väldigt nöjd.
 
 
 
Som vanligt så är jag inte så duktig på att fota eftersom att det alltid blir stressigt när jag kommer på att jag ska göra det. Måste bli bättre på det :)
 
 

1 advent

Vad mysigt de va att vaknat tidigt idag och tända ljusstaken och titta på julkalendern.
 
Redan första advent, snart är det julafton :)
 
Hela veckan har jag farit runt för att hitta det julpynt jag vill ha. Det fick bli nytt med nästan allt eftersom vi inte pyntade så mycket förra året.
 
Handlat och pyntat är väll det jag gjort denna veckan. Jag älskar julen! Snart är alla klappar också inköpta.
 
Tänkte försöka hinna med ett julbak också kanske nästa vecka. I så fall kommer det bilder på det :)
 
Nu ska jag slänga upp det sista och sen undan med det som blir över. Lägger upp en bild på granen i alla fall :)
 
 
 
 
 
 
Köpte lite julgranspynt när vi va på Disneyland :)