45 års tårta

Min mamma beställde en tårta till hennes man som idag fyller 45 år. Tårtan skulle likna en rumpa och innehåll skulle vara som en chokladprinsess.
 
Det blev chokladbottnar i långpanna med hallonmousse och vaniljkräm i mellan.
 
 
Den va ganska kul att göra, dock lite knepig. Precis som tidigare så va de fösta gången jag gjorde en sådan tårta. Marsipanen däremot ville inte alls som jag den är gången. Så hon fick lite celluliter som en helt vanlig tjej har ;) 
 
Nu ska jag beställa lite marsipan mm till 2 tårtor som jag ska göra i nästa vecka. En spännande tårta som jag aldrig gjort tidigare (håll tummarna) och en tårta som jag har fria händer. De blir en bra vecka :)

Ed Hardy tårta

Finns det något roligare? Ja är lite dålig på att skriva och lägga upp saker på bloggen men det är så mycket annat som man ska hinna med också.
 
Fick en beställning av en fin gammal vän till hennes födelsedag. Hon hade bara önskan om att det skulle vara marsipan, maräng och ed hardy inspirerad.
 
De fick bli ljusa bottnar och en marängbotten med citronfyllning, hallonmousse och kolakräm. Jag blev nöjd och även Anki.
 
 
Riktigt kul att göra :)
 
 

Födelsedagar

Ja, då har även jag blivit ett år äldre. Man börjar få lite panik, inte att jag blir gammal utan att tiden går så mycket fortare ju äldre man blir. Jag är bara 23 år, hur snabbt ska inte tiden gå om 10 år? Det är skrämmande!
 
Hade en bra födelsedag med underbara människor runt mig. Min tårta blev helt okej. När man själv får välja exat vad den ska innehålla och hur den ska se ut så vill man testa vad man kan och vad man kanske måste träna på :)
 
Jag blev inte hundra nöjd, men som sagt man måste börja någonstans :)
 
Det blev en våningstårta med ljusa bottnar, kolakräm, hallon- och kiwi mousse. Eftersom att jag älskar Disney så blev det en snövitsinspirerad tårta :)
 
 
 
Vid de här läget så ni nog vana vid mina dåliga bilder så nu slutar jag ursäkta mig ;)
 
Nu har jag några lugna veckor och sen kör vi igen, det är så kul det här. Helst när man får sån positiv respons hela tiden.
 
 
 

Lördag

Ja, äntligen lördag. Lite ledighet och häng med vänner idag. Det blir middag, bastu och bada bubbelbad. Awesome :)
 
I tisdags fyllde söta Svea 1 år och jag fick frågan om jag ville göra tårta. Självklart gör jag det :) Så Sveas mamma va väldigt specifik med hur tårtan skulle se ut vilket kan vara väldigt skönt ibland.
 
Det blev en tårta med ljusa bottnar med hallon- och Daim mousse. Den skulle va vit med ljus ljus rosa, ljus rosa och vita blommor och en krona i den ljus ljus rosa färgen.
 

Jag åkte hem till dom och byggde ihop tårtan eftersom jag inte vill att den ska bli mos efter vägen.
 
Dom va jättenöjda och då är jag också nöjd :)
 
Imorgon ska jag börja med min födelsedagstårta, längtar tills jag fyller år endast för att jag är så nyfiken på om jag får till tårtan. Det blir säkert bra.
 
Strax iväg till frissan och sen är det fix inför ikväll.